Lighting Design - Barnwell

Summer 2012

We became involved with this stunning barn conversion by working with local architects Spratley Studios. The owners wanted their lighting to have an organic yet contemporary feel, to complement the building's natural materials and clean lines.


About the project

What we did.

To accentuate the house's natural architecture, we subtly illuminated the exterior using up-and-down lights along with up-lights which were sunk in to the ground. The central framing of the wood veneer Tom Raffield pendant (positioned in the hallway) also made a big statement from both inside and outside the building, highlighting the huge window on the landing.

The feature staircase leading up to the first floor was discreetly lit with linear LED light flow; this type of cove lighting emits a warm glow due to being positioned in a 45 degree aluminium profile invisible to the naked eye. Finally, for general illumination around the home we installed minimalist plaster-in downlights which also highlighted the clients’ favourite artwork.

What the client said

A massive thanks to Chris at Darklight Design we love the lighting and so does everybody in the village.


Ready to start your project? Give us a shout...design@darklightdesign.com, call 01189 882294


Products used in this project


Our services

Regulations

Order Management

Commissioning

AV & Scene Control

Installation

Book an appointment

It's good to be in the know



© 2020 Copyright Dark Light Design Limited. All rights reserved.

Registered Office:
Thor House, 49 Guildford Road
Bagshot, Surrey
United Kingdom, GU19 5NG

Company number: 07006711


Website by: